Skip to main content

Innovatieve oplossingen voor monumentenzorg

Inleiding

Strekmetaal profielen voor optimale functionaliteit

In de restauratie van monumenten wordt geavanceerde technologie toegepast door gebruik te maken van strekmetaalprofielen. Deze worden gemaakt door een machine waarin een stuk metaal gesneden en vervolgens uitgerekt wordt. Aangezien het strekmetaal niet gelast of gevlochten is, krijgt men een profiel met een driedimensionale structuur dat erg stevig is, ondanks dat het licht is, en bijzonder goed bestand is tegen beschadigingen. Ook heeft strekmetaal een hoge luchtdoorlaatbaarheid.

Bovenstaande eigenschappen maken het materiaal geschikt voor het verstevigen van monumenten. Na het aanbrengen van het strekmetaal als profiel, moet er nog afgewerkt worden met een bepleistering die past bij de klassieke ondergrond.

Naargelang de toepassing en de vereiste technische eigenschappen, bestaan er heel wat mazen, materialen en openingen om uit te kiezen. Zo heb je strekmetaal profielen met grote en met kleine openingen.

Peel-of-pasta als reinigingsmethode

Peel-off-pasta is een innovatieve reinigingsmethode waarbij monumenten op doeltreffende wijze worden gereinigd, zonder enige vorm van schade aan de onderliggende structuren toe te brengen. De pasta is zorgvuldig samengesteld met als voornaamste doel stof, roet, vervuiling en andere ongewenste materialen te verwijderen. Deze revolutionaire reinigingsoplossing, vrij van oplosmiddelen, maakt gebruik van polymeren, met name een natuurlijke latexdispersie.

Deze polymeren vormen een elastische en flexibele film wanneer ze op een oppervlak worden aangebracht, waarbij het water in de pasta geleidelijk verdampt. Het resultaat is een film die de verontreinigingen effectief aantrekt en vasthoudt. De verwijdering van deze film is vervolgens eenvoudig, zonder de noodzaak van water, waardoor een gereinigd oppervlak achterblijft.

Door deze innovatieve techniek te gebruiken, dragen we bij aan het behoud van ons cultureel erfgoed, met respect voor zowel de historische waarde als het milieu.

Contact

De Olifant BV
Herentalsebaan 406
2160 Wommelgem

03/485 58 92
info@deOlifant.com

Advies & verkoop:

Joris Godefroit – joris@deolifant.com

Klantenboekhouding:

Joris Godefroit – joris@deolifant.com

Advies

Wij staan steeds voor u klaar om onafhankelijk advies te verlenen.